Antieke motief vloertegels

Even een stap terug in de tijd. Voordat de antieke motief vloertegels er waren, gebruikten de mensen plaatselijke producten zoals hout, terracotta (gebakken aarde) en hardsteen. Omstreeks 1840 werden de eerste keramische vloertegels gefabriceerd. Dit gebeurde voorral in Belgie en Frankrijk.

Deze waren in de tijd een hele revolutie zeker de mosaiek stijl vloertegels. zelfs dat de fabrikant de S.A. des Carrelages et Produits Céram-iques de Chimay uit Forges-lez-Chimay op de wereldtentoonstelling van 1885 een medaille won.

De mensen kregen namelijk een Romeins patroon van mosaiek. Alleen dan gebakken in een tegel. Dus sneller te leggen en natuurlijk een stuk mooier en goedkoper. Ook hadden de antieke keramische vloertegels een groot voordeel ze zijn makkelijk in onderhoud. Hierdoor hadden ze een veel grotere toepasbaarheid.

Doordat deze antieke keramische vloertegels vroeger zo populair waren door hun kleuren en patronen. Werden deze keramische motief vloeren veel gebruikt als staties symbool. De keramische motief vloertegels werden veelal gelegd in de woonkamer & opkamer, keukens, bij kamer & hallen. Later ook in openbare ruimtes zoals winkels, café's en stations dit omdat ze heel makkelijk schoon te maken waren.

De ceramische patroon tegels werden ook als gevel versiering aangebracht. Op deze manier konden de mensen zien als de eigenaar van het huis rijk of arm was. De keramische motief vloeren lagen dikwijls bij de mensen wat veel geld hadden.

De keramische vloertegels zijn gemaakt in de maatvoering: 14 cm x 14 cm, 15 cm x 15 cm, 16 cm x 16 cm. Er zijn ook Franse keramische vloertegels van de maatvoering 17 cm x 17 cm en 20 cm x 20 cm.

De antieke cement tegels werden als tegenhang van de antieke keramische vloertegels gemaakt. Ze waren bedoeld voor de "gewone" man of het werk volk. De antieke cement motieftegels moesten goedkoper zijn. Hierdoor werd natuurlijk de qualiteit minder goed dus vlek gevoelig. Maar ze moesten qua patronen niet onderdoen aan de keramische vloertegels.

De cement vloertegels zijn gemaakt geworden in de maten 17 cm x 17 cm, 20 cm x 20 cm en 25 cm x 25 cm.

Antieke Terracotta tegels worden al eeuwen gebruikt door mensen als vloertegels. Er bestaat een grote verscheidenheid van kleuren in de antieke terracotta tegels. Zo kunnen de antieke terracotta tegels variëren van geel,zwart,rood & rood buin. Juist door de combinatie van deze kleuren lijkt de terracotta vloer meer levendig en hebben ze een unieke maar ook tijdloze uitstraling.

De antieke Terracotta tegels waarbij verschillende kleuren gemengd zijn en de zwarte antieke terracotta vloertegels, zijn zeldzamer en hierdoor ook duurder dan antieke terracotta tegels met een eentonige kleur.

Doordat er vroeger zoveel verschillende patronen werden gemaakt heeft u bij Hestia-Maastricht een ruime keuze uit ±2500 m2 antieke motief vloertegels. En bent u niet verplicht de hele partij af te nemen. Tevens kan Hestia-Maastricht het transport van de antieke motief vloertegels voor u verzorgen.

Antieke motief vloertegels Home Andera Maastricht is gespecaliseerd in de restauratie van antieke gietijzeren design radiatoren