Hestia-Maastricht: liefde voor antieke bouwmaterialen

Even terug in het verleden: In het oude Griekenland was Hestia de Godin van het Haardvuur. Zij was goedaardig en moest niets van doen hebben met de oorlogen en vetes die de andere goden uitvochten. Hestia woonde volgens de Grieken in de haard, meestal in het midden van het huis, en was een nooit dovend vuur.  Omdat zij zag dat de mensen destijds bij zware regenval – veroorzaakt door het broer Zeus – in grotten moesten schuilen, besloot ze de mensen te leren huizen te bouwen. Hestia geldt sindsdien ook als de Godin van de Bouwkunst.

Tegenwoordig: Op zijn tochten langs oude herenhuizen en kastelen in Belgie en Frankrijk (als opkoper en restaurateur van antieke radiatoren, antieke marmeren schouwen en antieke patroon vloertegels) komt Roy Jacobs regelmatig de meest waanzinnig mooie historische bouwmaterialen tegen zoals: antieke 18e eeuws marmeren schouwen, antieke wand motieftegels, antieke patroon vloertegels (motief vloertegels), antieke terracotta (boeren) plavuizen en antieke haardplaten. Om de mensen meer te kunnen laten zien van deze waanzinnige antieke (klassieke) bouwmaterialen heeft Hestia-Maastricht deze in zijn showroom opgesteld.

Buiten dat de mensen de antieke patroon vloertegels en antieke marmeren schouwen van de periode Art-Deco, Jugendstill en Art-Nouveau kunnen bezichtigen, werkt Hestia-Maastricht samen met het bedrijf Andera Maastricht zo kunnen de mensen ook nog eens ruim 80 verschillende modellen van de antieke gietijzeren radiatoren bezichtigen. Met o.a klassieke ronde radiatoren en wat dacht u van een antieke radiator met bordenwarmer.

Ook heeft men een ruime keuze uit ±2000m2 antieke motief vloertegels.Waaronder 70 patronen van de keramiek motief vloertegels en cement motief vloertegels.

Ook kan Hestia-Maastricht tegen meerprijs de antieke vloertegels schoon zagen aan de onderzijde waardoor deze gelijmt kunnen worden. En regelt Hestia-Maastricht het transport voor zowel de antieke motief vloertegels als antieke marmeren schouwen en antieke design radiatoren.

Hestia-Maastricht: liefde voor antieke bouwmaterialen Home Andera Maastricht is gespecaliseerd in de restauratie van antieke gietijzeren design radiatoren